Mistä Victory Point sai alkunsa?

Kaikki lähti liikkeelle ajatuksesta Samin ja hänen kaverinsa kanssa syksyllä 2017, josta Sami kertoi Veturitallien peliohjelma-hankkeen työryhmälle. Hankkeen aikana tuli tilaisuus lisäksi kysyä kaupunginjohtajalta Timo Koivistolta mielipidettä asiasta kaupungin näkökulmasta, johon hän vastasi: “Tuohan kuulostaa ihan hyvältä business-idealta.” (Video)

Tästä inspiroituneena ajatus lähti kehittymään koko ajan vain realistisemmaksi ja lopulta Sami päätti tehdä ratkaisevan peliliikkeen lähteä selvittämään asioita pelikeskuksen perustamisesta tammikuussa 2018. Matka alkoi Keski-Suomen Uusyrityskeskuksesta, josta hän sai yrityksen perustamisoppaan alkavalle yrittäjälle. Sami täydensi tietojaan vielä UYK:n iltakurssilla, sekä parissa Kasvu Openin tilaisuudessa/työpajassa. Hyötyä oli myös LinkedInin videokurssien ja muiden ohjevideoiden sisällöistä.

Yhteistyössä vai yksin?

Toukokuussa 2018 Sami oli saanut sovittua tapaamisen Turun Evolution Arenan toimitusjohtajan kanssa, josta lähti liikkeelle ensimmäinen konseptin rakentuminen franchising-yrittämisen muodossa. Kesäkuussa lainaa haettiin ensimmäisen kerran, mutta tuloksetta datan puutteen vuoksi. Seuraavaksi projektiryhmän kesken aloitettiin miettimään seuraavaa vaihtoehtoa mistä saada rahoitus. Loppuvuodesta tuli lisäksi tilojen vaihdos Turun päässä kauppakeskus Myllyyn, josta ehdotettiin meille samaa ideologiaa mennä paikallisen kauppakeskuksen kanssa yhteen. Selvityksen jälkeen päädyttiin Forum Jyväskylä kauppakeskuksen lupaaviin tiloihin.

Toukokuussa 2019 saimme Turusta kuitenkin ikävän uutisen, että että Evolution Arena joutuu hakeutumaan konkurssiin sisäisien syiden takia, näin ollen poissulkien franchising-kuvion mahdollisuuden. Tästä eteenpäin päätettiin jatkaa sitten omalla konseptilla ja lähteä erikoistumaan monipuolisena pelikeskuksena. Hakemukset laitettiin myöhemmin myös Nordealle, jonka kautta saatiin kuin saatiinkin myönteinen päätös. Lähdimme selvittämään yhteistyökumppaneita ja kartoittamaan laitehankintoja eri toimijoilta. Lopulta perustettiin Victory Point Oy tiistaina 20.8.2019. Samalla viikolla jouduttiin etsimään lisäksi uudet toimitilat ja ne löydettiin lähes heti Kauppakatu 18 A:sta Nordean konttorin vierestä.

Tavoitteena monipuolisuus

Meidän tavoitteemme on erikoistua monipuolisuuteen. Monipuolisuus mahdollistaa meille samalla myös asiakaskuntien haalimisen saman katon alle sen sijaan, että tarjottaisiin vain yhdelle tai kahdelle käyttäjäryhmälle palveluita. Halusimme yhdistää mm. VR- ja PC-pelit saman katon alle. VR on kuitenkin jatkuvasti kehittyvä teknologia ja vieläkin löytyy suomalaisia, jotka eivät ole päässeet sitä kokemaan korkean hintansa vuoksi tai eivät ole kokeneet sitä hintansa arvoiseksi hankinnaksi. Monipuolisuus siis antaa enemmän pelivaraa, kun voi keksiä uusia käyttötarkoituksia tuotteillemme.

Mitä laajentumiseen tulee tulevaisuudessa, niin aika näyttää. Varmasti mahdollinen vaihtoehto, jos todetaan ensin Jyväskylän markkinoiden riittävän kannattavaan liiketoimintaan meidän kulurakenteellamme. Uskomme kuitenkin vahvasti kysynnän voimaan, mitä näkee ja kuulee joka puolella Jyväskylässä. Vetonaulaksi arvioisin langattomat & itsenäiset VR-lasit, Oculus Questit, jotka jälleen tuovat jotain uutta markkinoille. Monipuolisuus antaa meille lisäksi mahdollisuuden hankkia yhteistyökumppaneita mukaan meidän toimintaamme! Tähän asti on saatu mukaan jo ainakin VisitJyväskylän, Huoltokukon, Pelaajat.comin, Teknikmagasinet Finlandin Jyväskylän toimipiste, nuorisopalvelut (Ohjaamo), Raxin ja TNNet Oyn. Tavoitteena on saada elektroniikkaliikkeitä ja mediatalojakin mukaan, kuten Gigantti ja Keskisuomalainen.

Mistä löydän paikan päälle?

Victory Point tilat on ilmestynyt Jyväskylän kauppakadulle, eli ihan Jyväskylän keskustaan! Meiltä löydät muun muassa tehokkaat tietokoneet, VR-lasit sekä retrokonsolit. Mahdollisuuksien mukaan järjestämme myös yksityistilaisuuksia sekä tapahtumia!

Ota siis mukaan itsesi ja kaverisi, viihtyminen alkaa meillä! Sinun tehtäväsi on nauttia, me ylläpidämme tekniikan!